Τρίτη, 10 Απρίλιος 2012 18:56

«Καμπάνα» 5.000 ευρώ για κάθε παράνομο αγρεργάτη

Αναρτήθηκε από τον 

Έγκυρη άδεια διΠαράνομοι μετανάστεςαμονής ή κάποιον άλλο τίτλο που να πιστοποιεί τη νομιμότητά τους θα πρέπει να αξιώνουν από πολίτες τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε. (π.χ. Αλβανία, Πακιστάν) όσοι θέλουν να τους απασχολήσουν σε αγροτικές εργασίες.

Αυτό προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του νόμου 4052/2012 ο οποίος βρίσκεται σε ισχύ, όπως υπενθυμίζουν με δελτίο Τύπου οι ΟΑΣ Λασιθίου, ΑΣ «Ησίοδος», ΑΣ Κουτσουρά και Συν/σμός Ανθοπαραγωγών.

Σε περίπτωση ελέγχου από Επιθεωρητές Εργασίας του Σ.ΕΠ.Ε. και διαπίστωσης μη τήρησης των παραπάνω, επιβάλετε πρόστιμο 5.000 ευρώ ανά παράνομα απασχολούμενο πολίτη τρίτης χώρας.

Στην περίπτωση που διατάσσεται διαδικασία αναγκαστικής επιστροφής στη χώρα καταγωγής ή προέλευσης, τα πραγματικά έξοδα επιβαρύνουν τον εργοδότη.

Οι παράνομα απασχολούμενοι πολίτες τρίτων χωρών μπορούν, όπως και κάθε νόμιμος, να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και οι εργοδότες υποχρεούνται να καταβάλουν ακόμα και τα έξοδα αποστολής των χρημάτων τους .

Υπάρχουν και διοικητικές κυρώσεις όπως, αποκλεισμός από όλες ή ορισμένες δημόσιες παροχές , ενισχύσεις ή επιδοτήσεις ακόμα και κονδυλίων της ΕΕ για διάστημα που μπορεί να φτάνει έως και πέντε έτη, όπως και ποινικές κυρώσεις, φυλάκισης τουλάχιστον πέντε μηνών.

Ακριβώς τα παραπάνω ισχύουν και για επιχειρήσεις (δημοπρατήρια, συσκευαστήρια) όπως και η προσωρινή ή οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

Διαβάστηκε 4793 φορές

Προσθήκη σχολίου

Τα πεδία με (*) συμπληρώνονται υποχρεωτικά.
Για να μπορείτε, όχι μόνο να σχολιάζετε, αλλά και να αναρτάτε δικά σας άρθρα ως "Αγροτικά Νέα" στο agro-bazaar.gr, κάντε κλικ εδώ για να συνδεθείτε/εγγραφείτε ως χρήστης.

Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.
Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.