Σάββατο, 07 Απρίλιος 2012 12:02

Μετά την Κίνα βάζει πλώρη για Ινδία το Ξινόμαυρο του ΒΑΕΝΙ Νάουσας

Αναρτήθηκε από τον 

Ο Αγροτικός ΑμπελοΞυνόμαυρο Ναόυσαςυργικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός ΒΑΕΝΙ Νάουσας εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό Συνεταιριστικό Forum της Βερόνα στην Ιταλία, που πραγματοποιήθηκε στις 25 - 28 Μαρτίου, στα πλαίσια της Vinitaly. Στο Forum αντηλλάγησαν ιδέες και γνώμες από την πλευρά των συνεταιριστών, όσον αφορά τη μεγιστοποίηση των εξαγωγών ευρωπαϊκών οίνων, κυρίως προς τις τρίτες χώρες, καθώς επίσης και στην προσπάθεια καθιέρωσης μιας κοινής ευρωπαϊκής εμπορικής πολιτικής. Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Γεώργιος Φουντούλης «στο συνέδριο έγινε μια λεπτομερής αναφορά στις εξαγωγές του ευρωπαϊκού κρασιού προς τις τρίτες χώρες. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν κυρίως στο θέμα μιας πιο συγκροτημένης ευρωπαϊκής παρουσίας στην κινέζικη αγορά. Από την πλευρά μας επικεντρωθήκαμε στις εμπορικές συμφωνίες που έχει υπογράψει ο Συνεταιρισμός μας για εξαγωγές προς την Κίνα. Αλλά επισημάναμε ότι δεν θα σταματήσουμε εκεί. Ο επόμενος στόχος του ΒΑΕΝΙ είναι η αγορά της Ινδίας, με την οποία ήδη έχουμε ξεκινήσει εμπορικές επαφές».

Στο συνέδριο συμμετείχαν ο πρόεδρος της Cogeca κ. Paolo Bruni, ο υπουργός Γεωργίας της Ιταλίας κ. Mario Catania, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος επίτροπος για θέματα Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας κ. Antonio Tajani, όπως επίσης και ο κ. Dacian Ciolos, αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου κ. Paolo di Castro. Ομιλητές, εκτός του κ. Φουντούλη, ήταν οι κ.κ. Dieter Weidmann (πρόεδρος γερμανικού συν/σμού Zentralgenosseuschaft), Bertrard Girard (πρόεδρος γαλλικού συν/σμού d' Orbieu), Chiossi Rolando (πρόεδρος ιταλικού συν/σμού Cantine Rivnite) και ο κ. Villafranca Angel (πρόεδρος ισπανικού συν/σμού Baco Coop).

«Ο συνεταιρισμός με την εικοσαετή πείρα του στην παραγωγή οίνων ποιότητας έχει εδραιωθεί τόσο στις αγορές της Ελλάδας, όσο και στις αγορές του εξωτερικού, διοχετεύοντας οίνους υψηλών προδιαγραφών σε ανταγωνιστικές τιμές», δήλωσε ο κ. Φουντούλης. «Ειδικότερα έχουμε υπογράψει αρκετές συμφωνίες για εξαγωγές προς την Κίνα. Ήδη έχουμε εξάγει περίπου 450.000 φιάλες κρασιού. Η κυριότερη συμφωνία έχει δεκαετή διάρκεια, με ένα πλαφόν που κυμαίνεται μεταξύ 100 και 300 κοντέινερ ετησίως (περίπου 11.500 φιάλες το κάθε κοντέινερ). Κάναμε και μια ειδική συμφωνία για τις ετικέτες που θα έχει η φιάλη, με την εμπορική ονομασία «Βίος Ελλήνων», που θα κυκλοφορεί στην κινέζικη αγορά. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, για μια φιάλη βιολογικό οίνο από Ξινόμαυρο, που θα κυκλοφορεί με την ονομασία «Χρυσός Βίος Ελλήνων», η ετικέτα του οποίου θα είναι φτιαγμένη από 24 καράτια χρυσού, οι Κινέζοι θα πληρώνουν για να την αγοράσουν 600 ευρώ».

Διαβάστηκε 3907 φορές

Προσθήκη σχολίου

Τα πεδία με (*) συμπληρώνονται υποχρεωτικά.
Για να μπορείτε, όχι μόνο να σχολιάζετε, αλλά και να αναρτάτε δικά σας άρθρα ως "Αγροτικά Νέα" στο agro-bazaar.gr, κάντε κλικ εδώ για να συνδεθείτε/εγγραφείτε ως χρήστης.

Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.
Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.