Κυριακή, 01 Απρίλιος 2012 18:28

Όχι αρνιά στις πλατείες

Αναρτήθηκε από τον 

«Ας μην περιμένει ο κόσμοςαρνιά τους κτηνοτρόφους στις πλατείες να πουλάνε αμνοερίφια. Δεν θα πάρει γενικευμένη μορφή το ''κίνημα'' του οβελία. Τα κατσικάκια δεν είναι πατάτες», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Δημήτρης Καμπούρης και κάλεσε τους καταναλωτές να κάνουν έγκαιρα τις παραγγελίες τους στα κρεοπωλεία.

Το εγχείρημα τής απευθείας διάθεσης αμνοεριφίων στους καταναλωτές για την περίοδο του Πάσχα συναντά δυσκολίες, καθώς λόγω του ευπαθούς χαρακτήρα των σφάγιων, η διάθεσή τους στους δρόμους και τις πλατείες έχει αυξημένες απαιτήσεις συντήρησης και υγιεινής.

«Είχαμε ενημερώσει τους δήμους ότι εμείς αναλαμβάνουμε τη μεταφορά, τον υγειονομικό έλεγχο και τα φορτηγά ψυγεία αν χρειαστεί, αλλά δυσκολευόμασταν στη διανομή στον κόσμο και στη συγκέντρωση των χρημάτων. Εκεί ζητήσαμε τη συνδρομή τους, αλλά οι περισσότεροι δήμαρχοι αδράνησαν, περιμένοντάς τα όλα από εμάς», είπε ο Δ. Καμπούρης.

Πάντως, έχουν ήδη γίνει κάποιες συμφωνίες τοπικού επιπέδου, μεταξύ παραγωγών και δημάρχων, για τη διάθεση αμνοεριφίων χωρίς μεσάζοντες, τις οποίες η Ένωση «θα σεβαστεί, χωρίς να δεσμεύει κανέναν».

Ο Δ. Καμπούρης υπογράμμισε ότι, σε κάθε περίπτωση, στα παζάρια που θα στηθούν προσεχώς σε Δράμα και Κιλκίς, για τη διαμόρφωση των τιμών των αμνοεριφίων ενόψει Πάσχα, οι κτηνοτρόφοι θα επιδιώξουν να πετύχουν καλές τιμές, προς όφελος τόσο των ιδίων, όσο και των καταναλωτών.

Διαβάστηκε 4517 φορές

Προσθήκη σχολίου

Τα πεδία με (*) συμπληρώνονται υποχρεωτικά.
Για να μπορείτε, όχι μόνο να σχολιάζετε, αλλά και να αναρτάτε δικά σας άρθρα ως "Αγροτικά Νέα" στο agro-bazaar.gr, κάντε κλικ εδώ για να συνδεθείτε/εγγραφείτε ως χρήστης.

Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.
Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.