Σάββατο, 05 Μάιος 2012 15:56

Νίκος Αγγελόπουλος: Η ΕΝΑ Ημαθίας δεν μπορεί να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που θα έπρεπε να κάνει ο ΟΑΕΔ

Αναρτήθηκε από τον 

Πριν ένα μήνα η ΕΝΑ Ημαθίας κοινοποίησε με δελτίο τύπου στις Περιφέρειες της χώρας, για την ανάγκη εργασίας Ελλήνων εργατών γης για να δουλέψουν στον κάμπο της Ημαθίας και της Πέλλας. Ωστόσο, η ανταπόκριση στην πρόσκληση δεν ήταν μεγάλη, αφού μόλις 27 άτομα ανταποκρίθηκαν. «Εμείς κάναμε την εργασία που έπρεπε να κάνει ο ΟΑΕΔ», τονίζει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της ΕΝΑ Ημαθίας κ. Νίκος Αγγελόπουλος και προσθέτει:

«Πάντως οι αιτήσεις που έκαναν οι Έλληνες άνεργοι θα προωθηθούν σε εργοδότες από την περιοχή της Ημαθίας. Εμείς κάναμε μια πρωτοποριακή ενέργεια για να βοηθήσουμε τον Έλληνα άνεργο. Ο ΟΑΕΔ έχει την υποδομή για να προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες. Όμως επειδή δεν λειτουργεί αναγκαστήκαμε να το κάνουμε εμείς. Η προσφορά για εργασία αφορούσε 6 μέρες απασχόληση την εβδομάδα, με έξοδα διαμονής για 4 μήνες και μεροκάματο 23 ευρώ Οι αιτήσεις κλείσανε και αναγκαστήκαμε να προσλάβουμε και ξένους εργάτες. Οι αιτήσεις από την Αλβανία έφτασαν τις 4.885. Παρόμοια αίτηση αναμένεται να κάνουμε τα Χριστούγεννα του 2012. Αν και κανονικά το κράτος θα μπορούσε να οργανώσει μια τέτοια πρωτοβουλία, αφού οι νέοι έχουν κάρτα ανεργίας και θα ήταν πολύ εύκολο να βρεθούν από όλη την Ελλάδα».

Πρόσθετες Πληροφορίες

Διαβάστηκε 3092 φορές

Προσθήκη σχολίου

Τα πεδία με (*) συμπληρώνονται υποχρεωτικά.
Για να μπορείτε, όχι μόνο να σχολιάζετε, αλλά και να αναρτάτε δικά σας άρθρα ως "Αγροτικά Νέα" στο agro-bazaar.gr, κάντε κλικ εδώ για να συνδεθείτε/εγγραφείτε ως χρήστης.

Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.
Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.