Αγροτικά Νέα
Αγγελίες
- - - - - - - - - - - - - - - - |
Σύνολο Αγγελιών(0) |
---|
Προϊόντα (0) |
Υπηρεσίες (0) |
Περιφέρειες (0) |
Ζήτηση/Προσφορά (0) |
Διάφορα (0) |
Alternative flash content
To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.
Αγροτικά Νέα (101)
Ειδήσεις που αφορούν Γεωργούς, Κτηνοτρόφους και Εμπόρους αγροτικών προϊόντων.
Αν θέλετε να δημοσιεύσετε τα δικά σας άρθρα στη σελίδα αυτή, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε ως χρήστης (αν δεν έχετε λογαριασμό χρήστη εγγραφείτε ως νέος χρήστης ΔΩΡΕΑΝ).Αρχείο αγροτικών νέων (παλαιά άρθρα)
«Οι εξαγωγές των τυριών κατά 70% - 76% αφορούν τη Φέτα. Σε 34.000 τόνους περίπου ανήλθε η ποσότητα της εξαγόμενης φέτας το έτος 2011, έναντι 33.000 τόνους περίπου το 2010 (αύξηση 3%). Πρόκειται για εξαγωγές που αφορούν 56 χώρες. Η αξία της εξαγόμενης φέτας το 2011 έφθασε τα 182 εκ € έναντι 178 εκ. € το 2010 (αύξηση 2%) Οι τρείς σημαντικότερες εξαγωγικές αγορές είναι η Γερμανία (40%), το Ηνωμένο Βασίλειο (14%) και η Ιταλία (12%)», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΚ, κ. Παναγιώτης Πεβερέτος στην εισήγησή του κατά την 6η Πανελλήνια Γιορτή Φέτας, στην Ελασσόνα.
«Πριονίδι και άχυρο» το καύσιμο των αεροσκαφών στο μέλλον
Αναρτήθηκε από τον Α.Κ.Τα επιβατηγά αεροσκάφη του μέλλοντος θα μπορούν να καίνε άχυρο, ή να πετούν χάρη σε καύσιμα από πριονίδι μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς επιταχύνονται οι επιτακτικές πλέον έρευνες για «καθαρότερα» καύσιμα εναλλακτικά της κηροζίνης, τονίζουν Γάλλοι επιστήμονες.
Την παραγωγή βιομάζας από φύκια (άλγη) θα παράγει μια μονάδα στην Άρτα τους προσεχείς μήνες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Κέρδος" πρόκειται για μονάδα στον Παχυκάλαμο Αρτας, που θα παράγει βιομάζα υψηλής θερμογόνου δυνάμεως για βιοκαύσιμο χρησιμοποιώντας φύκια και η επένδυση είναι της τάξης των 20.000 ευρώ ανά στρέμμα. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν 30 έως 40 θέσεις εργασίας.
Αθαν. Τσαυτάρης: Έτσι στηρίζουμε το ελαιόλαδο και τους παραγωγούς
Αναρτήθηκε από τον Α.Κ.Μέτρα στήριξης ελαιολάδου ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Α. Τσαυτάρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή από τον βουλευτή Γ. Ανδριανό.
Ο κος Τσαυτάρης ανακοινώνει μέτρα αλλά και την πολιτική που θα εφαρμόσει για το λάδι:
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ελαιόλαδο ως ένα εθνικό προϊόν υψηλής βιολογικής και διατροφικής αξίας, άριστης ποιότητας και μεγάλης οικονομικής σημασίας τόσο για τη χώρα, όσο και για τις περίπου 500.000 οικογένειες που το παράγουν.
Καινοτόμα προϊόντα με τσουκνίδες από το ΕΠΑΛ Μύρινας
Αναρτήθηκε από τον Α.Κ.Νέα καινοτόμα προϊόντα παρουσιάζουν και φέτος οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μύρινας, στο πλαίσιο συνεργασίας με το τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του πανεπιστημίου Αιγαίου, για το πρόγραμμα ''Καινοτομώ και επιχειρώ στον τόπο μου, γιατί θέλω να παραμείνω και να εργαστώ σ' αυτόν: Επιχείρηση Τσουκνιδόεσσα''.
Συντάχθηκε απο τον/την Ζγαντζούρης Σπύρος | PDF | Εκτύπωση | E-mail
Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν προϊόντα που έχουν ως βάση τους το τριαντάφυλλο Κοζάνης και συγκεκριμένα το ροδέλαιο, το ροδόνερο και το ομώνυμο γλυκό του κουταλιού.Στα εν λόγω σκευάσματα έχει σημειωθεί αύξηση στην πώλησή τους τόσο στην εγχώρια αγορά αλλά και εκτός Ελλάδας.
Η αρώνια απλώνει τις ρίζες της και στα ελληνικά χωράφια
Αναρτήθηκε από τον Α.Κ.Ένα νέο φυτό εφοδιασμένο με ισχυρά αντιοξειδωτικά κάνει σταδιακά την εμφάνισή του και στη χώρα μας. Η αρώνια ανήκει στα λειτουργικά τρόφιμα, που μπορεί να μην κερδίζουν τους καταναλωτές με τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους, ωστόσο οι πολύτιμες φαρμακευτικές τους ιδιότητες τα μετατρέπουν σε απαραίτητο συμπλήρωμα διατροφής.
Συντονισμένα βήματα για τις νέες καλλιέργειες
Αναρτήθηκε από τον Α.Κ.Ορισμένες νέες καλλιέργειες έχουν προοπτικές, μόνο αν γίνουν συντονισμένα και δομημένα βήματα για την ανάπτυξή τους, καθώς σήμερα η ελληνική αγορά δεν είναι έτοιμη να τις δεχθεί τόσο σε επίπεδο παραγωγής όσο και σε επίπεδο μεταποίησης και πως το κομμάτι της εμπορίας και διακίνησής τους θα πρέπει να έχει εξασφαλιστεί εκ των προτέρων ήταν το βασικό συμπέρασμα που προέκυψε στην ημερίδα για τη βιολογική γεωργία που διοργανώθηκε την Τετάρτη 20 Ιουνίου στο Επιμελητήριο των Σερρών.