Τρίτη, 17 Φεβρουάριος 2015 19:16

Οι ζημιές από τις πλημμύρες και η μειωμένη παραγωγή του 2014 προβληματίζουν τους μελισσοκόμους

Δύσκολη χαρακτηρίζουν οι μελισσοκόμοι τη χρονιά που πέρασε,

όσον αφορά την παραγωγή μελιού ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ), κ. Βασίλειος Ντούρας, οι τελευταίες βροχοπτώσεις σε περιοχές όπως την Ήπειρο είχαν σαν αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί να χάσουν ακόμα και το σύνολο των κυψελών τους. «Ενώ τα πεύκα είχαν ξεκινήσει να δίνουν μέλι το φθινόπωρο του 2014 (η πιο πρόσφατη περίοδος συγκομιδής) ο καιρός δεν άφησε τελικά να εξελιχθούν ομαλά τα πράγματα με αποτέλεσμα η χρονιά να κλείσει κάτω του μετρίου», αναφέρει ο κ. Ντούρας.

Και πρόσθεσε: «σε αυτό το άσχημο για τον κλάδο μας σκηνικό με την μειωμένη παραγωγή ήρθαν να προστεθούν και τα προβλήματα από την κακοκαιρία με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοί μας να χάσουν αρκετές χιλιάδες μελίσσια». Τέλος ο ίδιος αναφέρθηκε στο πρόβλημα καθυστέρησης πληρωμών από την πλευρά των εμπόρων που παραδίδουν τα προϊόντα τους «γεγονός που σημαίνει ότι έχει μεταφερθεί μέρος των χρηματοοικονομικών αναγκών επάνω μας. Ευτυχώς οι τιμές στο μέλι δεν αλλάζουν και είναι σταθερές εδώ και αρκετά χρόνια».

Υπενθυμίζουμε ότι το 2014 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά η οποία ξεκίνησε από την άνοιξη αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου η βροχές το κρύο και ο αέρας της άνοιξης – σε πολλές περιοχές της χώρας - δεν ευνόησαν την παραγωγή ανοιξιάτικων μελιών.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Διαβάστηκε 3524 φορές

Προσθήκη σχολίου

Τα πεδία με (*) συμπληρώνονται υποχρεωτικά.
Για να μπορείτε, όχι μόνο να σχολιάζετε, αλλά και να αναρτάτε δικά σας άρθρα ως "Αγροτικά Νέα" στο agro-bazaar.gr, κάντε κλικ εδώ για να συνδεθείτε/εγγραφείτε ως χρήστης.

Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.
Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.