Πέμπτη, 15 Ιανουάριος 2015 19:22

Περισσότερες από 385 οι αναγγελίες ζημιών στα εσπεριδοειδή Άρτας

πορτοκαλιαΤις 385 άγγιξαν οι αναγγελίες ζημιών στο δήμο Αρταίων σήμερα, Τρίτη 13 Ιανουαρίου ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες εκπροσώπων του ΕΛΓΑ Άρτας στo Agronews εάν συνεχιστεί και αύριο η κατάθεση των αναγγελιών με αυτό το ρυθμό, δεν είναι απίθανο να διπλασιαστούν.

Από την πρώτη κιόλας μέρα, σήμερα Τρίτη 13 Ιανουαρίου, άγγιξαν τις 385 οι αναγγελίες για τις ζημιές στα εσπεριδοειδή της Άρτας. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπροσώπων του ΕΛΓΑ, εάν συνεχιστεί και αύριο με τον ίδιο ρυθμό η κατάθεση αναγγελιών, δεν αποκλείεται να διπλασιαστούν.

Οι θερμοκρασίες στην περιοχή συνεχίζουν να πλήτουν τα εσπεριδοειδή παρόλο που τα τελευταία 24ωρα δεν έχουν πέσει κάτω από τους 1-2°C τις ώρες της ημέρας. «Ο ευαίσθητος καρπός των εσπεριδοειδών που δεν είχε καταστραφεί με τον παγετό των προηγούμενων ημέρων, ακόμα και με τις σημερινές θερμοκρασίες σιγά σιγά θα παγώσει εντελώς», δήλωσε σχετικά εκρπόσωπος του ΕΛΓΑ και συμπλήρωσε ότι «Γενικότερα σε επίπεδο Νομού οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες και ιδιαίτερες απώλειες θα έχουν οι Δήμοι Νικολάου Σκουφά αλλά και Κομποτίου, αν κρίνουμε από τον αριθμό των, εως τώρα, αναγγελιών ζημιάς».

Τέλος, η εκπρόσωπος του ΕΛΓΑ Άρτας δήλωσε ότι προσωπική της εκτίμηση είναι ότι στο 15ήμερο πειρθώριο που δίνεται για τις αναγγελίες ζημιών, μόνο στη δημοτική κοινότητα Φιλοθέης της Άρτας οι αναγγελίες ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 1000.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Διαβάστηκε 3652 φορές

Προσθήκη σχολίου

Τα πεδία με (*) συμπληρώνονται υποχρεωτικά.
Για να μπορείτε, όχι μόνο να σχολιάζετε, αλλά και να αναρτάτε δικά σας άρθρα ως "Αγροτικά Νέα" στο agro-bazaar.gr, κάντε κλικ εδώ για να συνδεθείτε/εγγραφείτε ως χρήστης.

Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.
Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.