Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2013 18:12

Οι πρώτες εγκρίσεις διετούς παράτασης για τη βιολογική γεωργία

keflΕγκρίθηκαν οι δικαιούχοι διετούς παράτασης του προγράμματος Βιολογικής Γεωργίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τη σχετική συμφωνία που υπεγράφη από τον αρμόδιο υπουργό Αθανάσιο Τσαυτάρη οι πρώτες περιοχές για τις οποίες εγκρίθηκαν οι δικαιούχοι είναι: Αργολίδα, Βοιωτία, Ηλεία, Θεσπρωτία, Λέσβος, Κεφαλονιά, Λάρισα, Λευκάδα, Μεσσηνία (Τριφυλία) και Χίος.

 
Ειδικότερα, ο μεγαλύτερος αριθμός των δικαιούχων είναι στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου-Λήμνου όπου οι επιτυχόντες ανέρχονται στους 405. Ακολουθούν,  η Λάρισα με 67 παραγωγούς (ποσοστό επιτυχίας 85,9%), η Βοιωτία με 46 επιτυχόντες (ποσοστό επιτυχίας 73%) και η Ηλεία με 41 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 78,9%). Στην Αργολίδα οι επιτυχόντες ανέρχονται στους 35 (ποσοστό επιτυχίας 42,7%), στη Θεσπρωτία οι δικαιούχοι είναι 18 (ποσοστό επιτυχίας 75%) ενώ στη Μεσσηνία (Τριφυλία) ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 29 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 82,9%). Στη Λευκάδα οι επιτυχόντες είναι 8 (ποσοστό επιτυχίας 89%), στην Κεφαλονιά ανέρχονται στους 7 (ποσοστό επιτυχίας 87,5%) και τέλος για την Περιφερειακή Ενότητα Χίου ο αριθμός των επιτυχόντων ανέρχεται σε 2 άτομα (ποσοστό επιτυχίας 100%).

Πρόκειται σε αυτή τη φάση, μόνο για όσους υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης για διετή παράταση στο πλαίσιο της δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Αναμένονται αντίστοιχες αποφάσεις και για τους δικαιούχους της πενταετίας ενώ η υπογραφή των αποφάσεων ένταξης για τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας θα γίνεται αμέσως μετά την αποστολή στην Κεντρική Υπηρεσία  του ΥπΑΑΤ των αποτελεσμάτων αξιολόγησης από τις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. 

Πρόσθετες Πληροφορίες

Διαβάστηκε 4951 φορές

Προσθήκη σχολίου

Τα πεδία με (*) συμπληρώνονται υποχρεωτικά.
Για να μπορείτε, όχι μόνο να σχολιάζετε, αλλά και να αναρτάτε δικά σας άρθρα ως "Αγροτικά Νέα" στο agro-bazaar.gr, κάντε κλικ εδώ για να συνδεθείτε/εγγραφείτε ως χρήστης.

Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.
Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.