Δευτέρα, 09 Δεκέμβριος 2013 18:34

Αυτό είναι το φυτό που σκοτώνει τον καρκίνο σε 40 ημέρες


MinnelideΤριπτολίδη, το συστατικό του φυτού-φονιά του καρκίνου

Το λένε lei gong teng και η επιστημονική του ονομασία είναι tripterygium wilfordii. Όμως οι Κινέζοι προτιμούν να το αποκαλούν «βροντή τη θεού της αμπέλου» καθώς οι ευεργετικές του ιδιότητες φαίνεται πράγματι να είναι ένα μοναδικό θεϊκό δώρο.
 

Το lei gong teng δεν ήταν γνωστό στον περισσότερο κόσμο όμως στην κινεζική ιατρική χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τον πυρετό, ρίγη, οιδήματα, φλεγμονές. Ωστόσο, πρόσφατα έχει γίνει διάσημο παγκοσμίως χάρη στις έρευνες του Τεκτονικού Κέντρου για τον Καρκίνο του Πανεπιστημίου της Μινεσότα σύμφωνα με τις οποίες το κινεζικό αυτό φυτό φανερώνεται ως ένας στυγνός δολοφόνος του καρκίνου.

Ειδικότερα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν συστατικά του φυτού σε ποντίκια με όγκους, για να διαπιστώσουν ότι αυτοί είχαν εξαφανιστεί με την ολοκλήρωση της θεραπείας η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ξεπέρασε τις 40 ημέρες.

Ακόμη και οι ίδιοι οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι από τα αποτελέσματα της έρευνάς τους. «Πρόκειται για ένα φάρμακο απίστευτα ικανό να σκοτώσει τα κύτταρα των όγκων» όπως αναφέρει ο Ashok Saluja, αντιπρόεδρος στο Τεκτονικό Κέντρο για τον Καρκίνο. «Αρκεί να βλέπατε πώς μειωνόταν ο όγκος στα ποντίκια που παρακολουθούσαμε μέρα με τη μέρα, μέχρι που στο τέλος είχε απλά εξαφανιστεί».

Η τριπτολίδη, έχει αποδειχθεί σημαντικός εχθρός του καρκίνου και σε προηγούμενες μελέτες. Για παράδειγμα, η χρήση της σε περιπτώσεις απόπτωσης (κυτταρικού θανάτου) έχει αναδείξει την εν λόγω ουσία που βρίσκεται στο lei gong teng ως πιθανή θεραπεία για τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Πιο πρόσφατα οι ειδικοί του Τεκτονικού Κέντρου για τον Καρκίνο απομόνωσαν την τριπτολίδη σε ένα νέο φάρμακο που ονομάζεται μιννελίδη (minnelide) και ξεκίνησαν τη Φάση 1 των κλινικών δοκιμών.

Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι η εν λόγω προσπάθεια θα οδηγήσει σε έγκριση κάποιου φαρμάκου∙ περισσότερο οι γιατροί θα μπορέσουν να εκτιμήσουν την ασφάλειά του και να καθορίσουν την κατάλληλη δόση. Οι κλινικές δοκιμές απευθύνονται σε ασθενείς που έχουν υποβληθεί στη συνηθισμένη χημειοθεραπεία για την καταπολέμηση του καρκίνου και δεν έχουν άλλες ελπίδες για να τεθεί η ασθένειά τους υπό έλεγχο.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Διαβάστηκε 12895 φορές

Προσθήκη σχολίου

Τα πεδία με (*) συμπληρώνονται υποχρεωτικά.
Για να μπορείτε, όχι μόνο να σχολιάζετε, αλλά και να αναρτάτε δικά σας άρθρα ως "Αγροτικά Νέα" στο agro-bazaar.gr, κάντε κλικ εδώ για να συνδεθείτε/εγγραφείτε ως χρήστης.

Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.
Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.