Παρασκευή, 06 Δεκέμβριος 2013 15:21

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας γέμισε… μέλι

meli30Μέλι από τη Χαλκιδική και από την Κρήτη, από την Ηλεία αλλά και από τη Λήμνο, την Κάρπαθο, τα Ιωάννινα, τη Μεσσηνία, τη Λέσβο, τα Ιωάννινα αλλά και το Άγιο Όρος. Μέλι από θυμάρι αλλά και από καστανιά, από άνθη, από έλατο, ακόμη και από κουμαριά- κατάλληλο για διαβητικούς. Μέλι για κάθε περίπτωση και προτίμηση, μέλι κυρίως, ελληνικό.

Μέχρι την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, περισσότεροι από 150 μικροί παραγωγοί θα εκθέτουν τα προϊόντα τους και θα αποδεικνύουν την υψηλή διατροφική αξία του πολύτιμου αυτού αγαθού στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που διοργανώνεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Απλοί καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν και να επιλέξουν από την πληθώρα των διαφορετικών μελιών, να απολαύσουν εδέσματα με βάση το μέλι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας ενώ οι επαγγελματίες θα μπορούν να ενημερωθούν για τα προϊόντα και να συμβάλλουν στην προώθηση του γνωστού σε όλον τον κόσμο για την ανωτερότητά του ελληνικού μελιού.
Εξάλλου κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα διεξαχθεί διήμερο συνέδριο για το μέλι και τα προϊόντα του ενώ θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου-διατροφικού εργαλείου «Ένα πράσινο Παραμύθι… γεμάτο μέλι». Φυσικά δεν θα λείψουν οι απαραίτητες γευσιγνωσίες μελιού και οι γαστρονομικές παρουσιάσεις από τη σχολή μαγειρικής Etoile Studies.
Ξεχωριστή υποδοχή όμως θα έχουν στο φεστιβάλ και οι μικροί καταναλωτές οι οποίοι θα διασκεδάσουν στον ειδικά διαμορφωμένο παιδότοπο και θα γευτούν το μέλι μαθαίνοντας γι αυτό μέσα από σχετικές εκδηλώσεις με κεντρικό θέμα «Γνωρίστε το μικρόκοσμο της μέλισσας».
Η είσοδος στο Φεστιβάλ είναι για τα παιδιά μέχρι 12 ετών δωρεάν ενώ για τους ενήλικες υπάρχει το συμβολικό εισιτήριο των δύο ευρώ.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Διαβάστηκε 6548 φορές

Προσθήκη σχολίου

Τα πεδία με (*) συμπληρώνονται υποχρεωτικά.
Για να μπορείτε, όχι μόνο να σχολιάζετε, αλλά και να αναρτάτε δικά σας άρθρα ως "Αγροτικά Νέα" στο agro-bazaar.gr, κάντε κλικ εδώ για να συνδεθείτε/εγγραφείτε ως χρήστης.

Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.
Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.