Κυριακή, 03 Μάρτιος 2013 21:28

Η GAEA επιβραβεύει τις ευρηματικότερες ιδέες νέων ανθρώπων, μέσω του Reinspire Greece Η GAEA επιβραβεύει τις ευρηματικότερες ιδέες νέων ανθρώπων, μέσω του Reinspire Greece

GAEAΗ GAEA, πολυβραβευμένη ελληνική εταιρεία παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων υψηλής ποιότητας, καινοτομεί για μια ακόμα φορά, προωθώντας και υλοποιώντας μια σημαντική πρωτοβουλία, τον διαγωνισμό "Re-isnpire Greece".

Σκοπός του εν λόγω διαγωνισμού είναι να προωθήσει ένα καινοτόμο μοντέλο ανάπτυξης της ελληνικής και αγροτικής παραγωγής, στηρίζοντας ευρηματικές ιδέες νέων ανθρώπων.

Μέσω του "Re-Inspire Greece", η GAEA σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή επιδιώκει να προωθήσει εκτός από την καινοτομία, μια νέα κουλτούρα γύρω από την καλλιέργεια της γης. Ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι διττός. Αφενός να αντιμετωπιστεί η δύσκολη πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας και που έχει να κάνει με την μεγάλη ανεργία που πλήττει τους νέους και τους αναγκάζει να φύγουν από την πατρίδα τους. Αφετέρου να ανοίξει νέους δρόμους για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της ελληνικής γης.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι νέοι ηλικίας 18 έως 35 ετών που ζουν στη χώρα μας αλλά και οι νέοι Έλληνες του εξωτερικού καλούνται να καταθέσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο για την ίδρυση επιχείρησης στην Ελλάδα, με αντικείμενο τον πρωτογενή τομέα. Μέσα από αυτή τη διαγωνιστική διαδικασία, οι 10 πιο καινοτόμες προτάσεις που θα αναδειχθούν θα βραβευθούν με 25.000 ευρώ η κάθε μία, από την GAEA. Τα ποσά αυτά θα προέλθουν από τις πωλήσεις του εξαιρετικού βιολογικού παρθένου ελαιολάδου "Antiparos" που λανσάρει η GAEA στην αμερικανική αγορά.  Επιπλέον η Τράπεζα Πειραιώς, συνεργάτης στο "Re-Inspire Greece" δίνει τη δυνατότητα ευνοϊκής χρηματοδότησης για την υλοποίηση των νικητριών προτάσεων. Τέλος, η GAEA θα ανοίξει την είσοδο στην αγορά για τους νικητές, διαθέτοντας το εκτεταμένο και παγκόσμιο δίκτυο διανομής της, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή θα προσφέρει πολύτιμες συμβουλές τεχνογνωσίας, ενώ η εταιρεία ορκωτών λογιστών RSM International θα παράσχει στους νικητές δωρεάν νομική και λογιστική υποστήριξη.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων για το διαγωνισμό μπορεί να γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013 και οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 15 Νοεμβρίου, μετά από τη σχετική αξιολόγηση των υποψηφίων.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι για το διαγωνισμό μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες αλλά και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το επιχειρηματικό τoυς σχέδιο στην ιστοσελίδα www.reinspiregreee.com.

Για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, στην οποία συμμετείχαν ο διευθύνων σύμβουλος της GAEA, κ. Άρης Κεφαλογιάννης, ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, κ. Πάνος Κανέλλης και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της GAEA, κ. Άρης Κεφαλογιάννης παρουσίασε εκτενώς την όλη πρωτοβουλία εξηγώντας ότι «ο διαγωνισμός "Re-Inspire Greece" προέκυψε ως ιδέα ύστερα από τον εξής προβληματισμό: Ποιος είναι ο ρόλος των εταιρειών στην σύγχρονη κοινωνία και πώς μπορεί η GAEA να βοηθήσει ώστε οι καινοτόμες ιδέες να βρουν διέξοδο και να αξιοποιηθούν σε ένα τόσο σημαντικό για την Ελλάδα τομέα, όπως ο πρωτογενής; Με ποιο τρόπο μπορεί να βοηθήσει τους νέους να παραμείνουν στη χώρα, αξιοποιώντας τις παραγωγικές δυνατότητές της. Η απάντηση ήταν, δίνουμε κίνητρο και επιβραβεύουμε την καινοτομία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, κ. Πάνος Κανέλλης, αφού αναφέρθηκε στην καινοτομία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής τόνισε πως «το κύριο πρόβλημα των νέων σήμερα είναι η εξασφάλιση των χρημάτων που απαιτούνται για το επιχειρηματικό τους ξεκίνημα. Για το λόγο αυτό πρωτοβουλίες της GAEA που αντιστρέφουν τη μείωση του αγροτικού πληθυσμού της Ελλάδα, μιας χώρας που έχει την παράδοση στον αγροδιατροφικό τομέα και μπορεί να δημιουργήσει προϊόντα υψηλών προδιαγραφών είναι πολύ θετικές».

Τέλος, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης τόνισε ότι η πρωτοβουλία Reinspire Greece συνάδει απόλυτα με την πιστωτική πολιτική και τις δράσεις που σχεδιάζει η Τράπεζα με αποδέκτη τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και επεσήμανε ότι: «Η ενθάρρυνση της καινοτομικής σκέψης, της ευρηματικότητας και της δημιουργικότητας των νέων ανθρώπων, σε συνδυασμό με την τόνωση της εξωστρέφειας που διακρίνει την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα, μπορούν και πρέπει να συμβάλουν στη σταδιακή και σταθερή έξοδο της πατρίδας μας από την οικονομική κρίση και στην τροχοδρόμησή της σε δρόμους ανάπτυξης και ευημερίας».

Πρόσθετες Πληροφορίες

Διαβάστηκε 1497 φορές

Προσθήκη σχολίου

Τα πεδία με (*) συμπληρώνονται υποχρεωτικά.
Για να μπορείτε, όχι μόνο να σχολιάζετε, αλλά και να αναρτάτε δικά σας άρθρα ως "Αγροτικά Νέα" στο agro-bazaar.gr, κάντε κλικ εδώ για να συνδεθείτε/εγγραφείτε ως χρήστης.

Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.
Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.