Σάββατο, 01 Δεκέμβριος 2012 18:44

Πρωινό με τοπικά προϊόντα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

πρωινόΠρωινό με τοπικά προϊόντα και συνταγές σκοπεύει να «σερβίρει» στα ξενοδοχεία και τους χώρους εστίασης της περιοχής από τον Μάιο του 2013, οπότε και ξεκινάει η τουριστική περίοδος, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Όπως εξήγησε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Κώστας Παπακοσμάς, το «Πρωινό Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης», θα μπορούσε να περιλαμβάνει λάδι, μέλι, σπαράγγια, ντομάτα, παραδοσιακές πίτες, μπουγάτσα και λαλαγγίτες.

Τόνισε, δε, ότι υπήρξε η πρώτη επαφή με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, που προωθεί το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό» και με τις τοπικές ενώσεις ξενοδόχων. Σε μια επόμενη φάση, η Περιφέρεια θα καλέσει σε τοπικό επίπεδο σεφ ξενοδοχείων και συγγραφείς γαστρονομίας για να αποφασιστούν τα προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο μενού.

Ο κ. Παπακοσμάς επισήμανε ότι στόχος είναι το «Πρωινό Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης» να αποτελέσει ένα ακόμη «όπλο» για προσέλκυση τουριστών.

Οι παραδοσιακές συνταγές της περιοχής προβάλλονται και μέσω Facebook, στη σελίδα Πολιτισμός Τουρισμός, όπου προωθούνται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι αγροτικές γιορτές της εν λόγω Περιφέρειας.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Διαβάστηκε 4920 φορές

Προσθήκη σχολίου

Τα πεδία με (*) συμπληρώνονται υποχρεωτικά.
Για να μπορείτε, όχι μόνο να σχολιάζετε, αλλά και να αναρτάτε δικά σας άρθρα ως "Αγροτικά Νέα" στο agro-bazaar.gr, κάντε κλικ εδώ για να συνδεθείτε/εγγραφείτε ως χρήστης.

Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.
Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.