Πέμπτη, 29 Νοέμβριος 2012 19:35

Το ακάρι απειλεί καλλιέργειες Γκότζι Μπέρι στην Αλεξανδρούπολη

Γκοτζι μπεριΣτα Δίκελλα Αλεξανδρούπολης ξηλώθηκαν καλλιέργειες Γκότζι Μπέρι οι οποίες μολύνθηκαν από ακάρι, μιας και η ασθένεια δύναται να μεταδώσει εχθρούς και ασθένειες που δεν απαντώνται στην Ελλάδα ή την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Μάλιστα η  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της περιφερειακής ενότητας Έβρου εφιστά  την προσοχή των γεωργών που αποφασίζουν να στραφούν σε νέες καλλιέργειες για τις οποίες παραγγέλνουν σπόρους και φυτά από το διαδίκτυο.

Αφορμή για την ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία, ήταν η επιβεβαίωση προσβολής φυτών του είδους Γκότζι Μπέρι από συγκεκριμένο άκαρι στην περιοχή Δικέλλων Αλεξανδρούπολης.

Η υπηρεσία προέβη στην καταστροφή των συγκεκριμένων, μολυσμένων φυτών, και επισημαίνει στους αγρότες ότι στις ιστοσελίδες από τις οποίες επιλέγουν τις νέες αυτές καλλιέργειες, δεν αναφέρεται η ισχύουσα φυτοϋγειονομική νομοθεσία ούτε ο κίνδυνος διάδοσης εχθρών και ασθενειών που δεν απαντώνται στη χώρα μας ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καταλήγοντας, η Αγροτική Διεύθυνση υπογραμμίζει ότι πριν την αγορά σπόρων και φυτών οποιασδήποτε νέας καλλιέργειας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ενημερώνονται σχετικά από το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοΰγεινομικού Ελέγχου, ώστε να αποφύγουν την πιθανότητα επιβολής προστίμου αλλά και καταστροφής της καλλιέργειάς τους.

Πηγή: ert.gr

Πρόσθετες Πληροφορίες

Διαβάστηκε 3894 φορές

Προσθήκη σχολίου

Τα πεδία με (*) συμπληρώνονται υποχρεωτικά.
Για να μπορείτε, όχι μόνο να σχολιάζετε, αλλά και να αναρτάτε δικά σας άρθρα ως "Αγροτικά Νέα" στο agro-bazaar.gr, κάντε κλικ εδώ για να συνδεθείτε/εγγραφείτε ως χρήστης.

Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.
Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.