Τετάρτη, 10 Οκτώβριος 2012 07:38

Εκθεση με κρητικά αγροτικά προϊόντα

Με μέλι, λάδι, κρητικά τυριά, ρακόμελο, ξεροτήγανα, βότανα και δεκάδες ακόμη χανιώτικα προϊόντα θα «πλημμυρίσουν» από σήμερα έως και την Κυριακή υπαίθριοι πάγκοι που θα στηθούν στην Αρχαία Αγορά της Θεσσαλονίκης.

Στο χώρο θα μεταφερθεί η Παγκρήτια Εκθεση Αγροτικών Προϊόντων και Ειδών Λαϊκής Τέχνης με την επωνυμία «Αγροτικός Αύγουστος 2012». Η έκθεση διοργανώνεται από το δήμο Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και θα εγκαινιαστεί σήμερα, στις 6 το απόγευμα, από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

«Η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να στείλει το μήνυμα. Επιστροφή στη γη μας και στις ρίζες μας. Να προωθήσουμε τα ελληνικά προϊόντα. Εμείς ως Κρήτες ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη να παρουσιάσουμε τα αγροτικά προϊόντα του τόπου μας και είμαστε σίγουροι ότι οι κάτοικοι της Μακεδονίας θα ενθουσιαστούν», δήλωσε χτες ο δήμαρχος Χανίων, Μανόλης Σκουλάκης.

Η Θεσσαλονίκη είναι ο τρίτος «σταθμός» της συγκεκριμένης έκθεσης, καθώς είχαν προηγηθεί ανάλογες διοργανώσεις σε Χανιά και Αθήνα. Οι υπαίθριοι πάγκοι των παραγωγών θα «ταξιδεύουν» τους επισκέπτες στις κρητικές γεύσεις από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Πώληση προϊόντων

από παραγωγούς

Αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα από τους παραγωγούς απευθείας στους καταναλωτές θα διανεμηθούν την Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη, στο πεζοδρόμιο της Αγίου Δημητρίου, στο ύψος της Γεωπονικής Σχολής, με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ. Θα διατίθενται συμβατικό και βιολογικό ελαιόλαδο με τιμές από 15 έως 27 ευρώ το πεντάλιτρο, ελιές προς 2,5 - 3,5 ευρώ το κιλό, φέτα τυρί προς 13 ευρώ η δίκιλη συσκευασία, μέλι προς 6 - 17 ευρώ ανάλογα με τη συσκευασία και ρύζι από 0,80 έως 4 ευρώ ανάλογα με τη συσκευασία και την ποικιλία. Επίσης, θα διατίθενται αλεύρι προς μισό ευρώ το κιλό, κρεμμύδια προς 0,30 ευρώ το κιλό, πατάτες προς 0,20 έως 0,50 ευρώ το κιλό, φακές φαρσάλων προς 1,5 ευρώ/κιλό, φασόλια προς 2,5 - 4 ευρώ/κιλό και πεπόνια προς μισό ευρώ το κιλό. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2310/998.800.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Διαβάστηκε 5232 φορές

Προσθήκη σχολίου

Τα πεδία με (*) συμπληρώνονται υποχρεωτικά.
Για να μπορείτε, όχι μόνο να σχολιάζετε, αλλά και να αναρτάτε δικά σας άρθρα ως "Αγροτικά Νέα" στο agro-bazaar.gr, κάντε κλικ εδώ για να συνδεθείτε/εγγραφείτε ως χρήστης.

Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.
Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.