Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2012 06:50

Περιζήτητο το επάγγελμα του τσοπάνη - 120 άτομα απάντησαν σε σχετική αγγελία

ΚοπάδιΑνέλπιστη ανταπόκριση είχε η αγγελία που έβαλε ένας κτηνοτρόφος από το Ομορφοχώρι της Λάρισας, στην οποία ζητούσε τσοπάνη για να αναλάβει το κοπάδι του. 120 υποψήφιοι του τηλεφώνησαν μέσα στις επόμενες ημέρες και ο κτηνοτρόφος χρειάστηκε να κάνει δεκάδες συνεντεύξεις για να διαλέξει τον κατάλληλο.

Η ανεργία έχει οδηγήσει τους νέους να στρέφονται σε δουλειές που προ κρίσης επέλεγαν μόνο αλλοδαποί, αφού όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος στην αγγελία του τσοπάνη απάντησαν μέχρι και απόφοιτοι ΤΕΙ και ιδιωτικών κολεγίων.

Ο μισθός ενός τσοπάνη κυμαίνεται γύρω στα 500-700 ευρώ το μήνα και προσφέρεται διαμονή και τροφή, ωστόσο, όσο ιδανικά κι αν ακούγονται όλα αυτά, η δουλειά αυτή δεν έχει Σαββατοκύριακα, αργίες και γιορτές, ενώ πρέπει να βγει για βοσκή το κοπάδι ακόμα και μέσα στον βαρύ χειμώνα, όπως αναφέρει στο Έθνος ο 47χρονος Χρήστος Νταλίπ που τα τελευταία δύο χρόνια ψάχνει δουλειά ως τσοπάνης, αλλά η γενική ανεργία τον δυσκολεύει.

Πλέον οι θέσεις για τσοπάνη στον Θεσσαλικό κάμπο έχουν γίνει ανάρπαστες και το διαπίστωσε εμπράκτως και ο τσοπάνης που έβαλε την συγκεκριμένη αγγελία, γιατί όπως είπε αυτή την περίοδο γεννάνε οι προβατίνες του και ένας τσοπάνης δε μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Διαβάστηκε 4025 φορές

Προσθήκη σχολίου

Τα πεδία με (*) συμπληρώνονται υποχρεωτικά.
Για να μπορείτε, όχι μόνο να σχολιάζετε, αλλά και να αναρτάτε δικά σας άρθρα ως "Αγροτικά Νέα" στο agro-bazaar.gr, κάντε κλικ εδώ για να συνδεθείτε/εγγραφείτε ως χρήστης.

Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.
Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.