Δευτέρα, 08 Οκτώβριος 2012 09:23

Μεγαλύτερη παραγωγή Κρόκου Κοζάνης από του χρόνου Μεγαλύτερη παραγωγή Κρόκου Κοζάνης από του χρόνου

ΚρόκοςΣυμφωνία συνεργασίας με τη μεγαλύτερη εταιρία μπαχαρικών του κόσμου Mc Cormick, με έδρα στις ΗΠΑ, συνήψε ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης Νικόλαος Πατσιούρας τόνισε πως «η εταιρία ενδιαφέρθηκε εδώ και περίπου τρεις μήνες για τον κρόκο Κοζάνης, καθώς ξεχωρίζει ποιοτικά από τον αντίστοιχο του Ιράν και της Ισπανίας. Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα πρέπει να παραδώσουμε 600 κιλά σε καλή τιμή για το Συνεταιρισμό. Ανάλογη της παραγόμενης ποσότητας (υπολογίζουν 1 με 1,5 τόνο) είναι και η συμφωνία για τον επόμενο χρόνο».

Η συμφωνία προβλέπει αύξηση της παραγωγής για του χρόνου, όπου ο Συνεταιρισμός ελπίζει και επιδιώκει την αύξηση του παραγόμενου κρόκου, ενώ επιμένει να υπάρξει μια νέα συμφωνία στο άμεσο μέλλον (με προοπτική το 2013) ώστε να κυκλοφορήσει μια νέα συσκευασία «Κρόκος Κοζάνης - Mc Cormick» στην παγκόσμια αγορά.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες το φυτό του κρόκου που παράγεται και καλλιεργείται στην Κοζάνη είναι το καλύτερο παγκοσμίως, ξεπερνώντας την ποιότητα του ισπανικού και του ιρανικού. Η τιμή του κρόκου ανά γραμμάριο μπορεί να ξεπεράσει το 1,5 ευρώ, αποφέροντας έτσι ένα σημαντικό εισόδημα, ιδίως στους νέους καλλιεργητές της περιοχής.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Διαβάστηκε 3348 φορές

Προσθήκη σχολίου

Τα πεδία με (*) συμπληρώνονται υποχρεωτικά.
Για να μπορείτε, όχι μόνο να σχολιάζετε, αλλά και να αναρτάτε δικά σας άρθρα ως "Αγροτικά Νέα" στο agro-bazaar.gr, κάντε κλικ εδώ για να συνδεθείτε/εγγραφείτε ως χρήστης.

Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.
Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.