Αγροτικά Νέα (101)

Ειδήσεις που αφορούν Γεωργούς, Κτηνοτρόφους και Εμπόρους αγροτικών προϊόντων.

Αν θέλετε να δημοσιεύσετε τα δικά σας άρθρα στη σελίδα αυτή, πρέπει πρώτα να συνδεθείτε ως χρήστης (αν δεν έχετε λογαριασμό χρήστη εγγραφείτε ως νέος χρήστης ΔΩΡΕΑΝ).

Αρχείο αγροτικών νέων (παλαιά άρθρα)

Σάββατο, 09 Μάιος 2015 14:52

schizandra

Αναρτήθηκε από τον

Σψschizandra

Η Schizandra είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο με πολλά ονόματα, πιο δημοφιλή από τα οποία είναι: Wu Wei Zi -καρπός των πέντε γεύσεων. Η φλούδα του καρπού είναι γλυκιά, πολτός - ξινός, σπόρος - πικρός και στυφός, και η θεραπευτική σκόνη από τους σπόρους κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης γίνεται αλμυρή.

Σάββατο, 09 Μάιος 2015 14:39

ιπποφαές - hippophaes

Αναρτήθηκε από τον

ιπποφαεςΙπποφαές

Ρώσοι και κινέζοι επιστήμονες το τοποθετούν στην πρώτη δεκάδα των πιο ισχυρών θεραπευτικών φυτών στον κόσμο. Υποστηρίζουν ότι περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τη φράουλα, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, την ντομάτα, το καρότο και τον κράταιγο.

Τρίτη, 10 Μάρτιος 2015 18:57

Γιατί το ελληνικό σαφράν έχει την ίδια αξία με τον χρυσό

Αναρτήθηκε από τον

σαφρανΕίναι τόσο ακριβό που μπορεί να συγκριθεί με το χρυσάφι, εξ ου και πολλοί το ορέγονται. Είτε για να το εμπορευθούν, να το κλέψουν και, φυσικά, οι πλούσιοι και οι γαλαζοαίματοι του κόσμου να το γευτούν. Πρόκειται για το σαφράν, ένα εξαιρετικό προϊόν στο οποίο η Ελλάδα έχει κυρίαρχο ρόλο.

ΚαραγιάννηςΤο ελαιόλαδο και οι ελιές πρέπει να φέρουν ειδική σήμανση που να αναφέρει πως η κατανάλωσή τους, κάνει καλό στην υγεία. Την άποψη αυτή εκφράζει, μιλώντας για πρώτη φορά σε ελληνικό site ο ομογενής γιατρός, Τομ Καραγιάννης, που διαπρέπει στη μακρινή Αυστραλία, με το ερευνητικό του έργο. Αν ισχύσει βέβαια κάτι τέτοιο, τα ελληνικά ελαικομικά προϊόντα θ' απογειωθούν εμπορικά και θα γίνουν ανάρπαστα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, φέρνοντας εισόδημα στον παραγωγό και στις επιχειρήσεις του είδους.

Τρίτη, 17 Φεβρουάριος 2015 19:37

Οι Ομάδες Παραγωγών πήραν το πάνω χέρι στο φιστίκι

Αναρτήθηκε από τον

Το δικό του µύθο χτίζει την τελευταία πενταετία το κελυφωτό φιστίκι κατακτώντας περίοπτη θέση στην ατζέντα των καλλιεργητών που αναζητούν ένα καλό συµπληρωµατικό εισόδηµα αλλά και εκείνων που ψάχνουν µια κερδοφόρα εναλλακτική σε παραδοσιακές καλλιέργειες όπως βαµβάκι και σιτηρά.

 

http://www.agronews.gr/files/1/fytika/arkoudopournaro_2.jpgΣηµάδι αιώνιας ζωής και ιερό δένδρο µε υπερφυσικές δυνάµεις ενώ µία λαϊκή δοξασία λέει ότι στις πατηµασιές του Χριστού καθώς βάδιζε στη γη φύτρωσε για πρώτη φορά το γνωστό µας αρκουδοπούρναρο ή Ου. Eτσι τα αγκαθωτά φύλλα και οι κόκκινοι καρποί του συµβολίζουν τα µαρτύρια του Χριστού και γι' αυτό ονοµάστηκε Άγιο ∆ένδρο.

Δύσκολη χαρακτηρίζουν οι μελισσοκόμοι τη χρονιά που πέρασε,

Στοιχεία για την πορεία των τιμών ελαιόλαδου και στην Ελλάδα μέχρι και το Δεκέμβριο του 2014 καταγράφει το τελευταίο ενημερωτικό δελτίου του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (IOC). Σύμφωνα με το IOC, μετά την τιμή των 2,51 ευρώ το κιλό έως τον Αύγουστο του 2014, αυτή σημείωσε άνοδο και στα τέλη Δεκεμβρίου που ήταν η τελευταία καταγραφή κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στα 2,91 ευρώ το κιλό,

Τρίτη, 20 Ιανουάριος 2015 19:25

Zootechnia 2015

Αναρτήθηκε από τον

Zootechnia 2015

 

Θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, από 29 Ιανουαρίου έως και 1 Φεβρουαρίου 2015. Διοργάνωση: ΔΕΘ HELEXPO ΑΕ. Περισσότερες πληροφορίες

Τρίτη, 20 Ιανουάριος 2015 19:18

Συνεχίζεται ο πονοκέφαλος με τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια

Αναρτήθηκε από τον

ΑγροτεςΧωρίς δικαιώματα ενίσχυσης κινδυνεύουν να μείνουν αγρότες που καλλιεργούν μισθωμένες εκτάσεις γης τις οποίες, ωστόσο, οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν φροντίσει να θεωρήσουν ηλεκτρονικά μέσω Taxisnet, όπως απαιτεί η νομοθεσία.

Πέμπτη, 15 Ιανουάριος 2015 19:44

5 καλλιέργειες υπόσχονται υψηλό εισόδημα στους αγρότες

Αναρτήθηκε από τον

Νέες καλλιεργειεςΕυκαιρία για ικανοποιητικό εισόδημα προσφέρουν πέντε προσοδοφόρες καλλιέργειες, οι αποδόσεις των οποίων έχουν ένα κοινό που τις καθιστά αρκούντως ελκυστικές, ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ σε έσοδα ανά στρέμμα.

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 1 από 4
Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.
Διαφημίσεις και αγγελίες αγροτών, εμπόρων, παραγωγών για προϊόντα και υπηρεσίες.